Ekonomi

İngiltere maliye bakanı mali kuralları değiştirmeyi planlıyor

İngiliz Maliye Bakanı Rachel Reeves’in, hükümetin mali kurallarının teknik tanımlarını değiştirerek hükümet için 10 milyar ile 20 milyar sterlin arasında ek borçlanma kapasitesi yaratması bekleniyor.

Beklenen değişiklikler, sermaye yatırımlarının artırılmasına olanak sağlayacak. Bu düzenlemelerin 30 Ekim’de yapılacak bütçe sunumunda açıklanması muhtemel.

İşçi Partisi’nin Temmuz ayındaki seçim zaferinden bu yana görevde olan Reeves, ihtiyatlı mali yönetim ve özel sektör yatırımlarını teşvik etmek için kamu altyapı harcamaları yoluyla ekonomik büyümeyi hızlandırmaya söz verdi.

Guardian’ın Reeves’e yakın kaynaklara dayandırdığı bir habere göre, maliye bakanı ulusal borç rakamlarını hesaplarken Bank of England’ın önceki varlık alım programlarından kaynaklanan zararları hariç tutmayı planlıyor.

Ayrıca, yeni kamu kurumlarının kurulması için yapılacak ek borçlanmanın da borç tanımından çıkarılması bekleniyor. Hazine bu potansiyel değişikliklerle ilgili sorulara doğrudan yanıt vermezken, Reeves’in kamu yatırımlarının faydalarının maliyetlerle birlikte tanınmasının önemini vurgulayan önceki açıklamalarına atıfta bulundu. Ayrıntılı bilgilerin bütçe açıklamasında açıklanması bekleniyor.

Reeves, Eylül ayında hükümete borçlanma konusunda daha fazla esneklik sağlama planlarına işaret etmişti, ancak ayrıntılar açıklanmadı. Ekonomistler çeşitli seçenekleri değerlendiriyor, ancak Hazine bir tercih belirtmedi.

Artan borçlanma olasılığı, özellikle İngiltere’nin yüksek borç seviyeleri ve Reeves’in hükümetinin devraldığı kamu maliyesinin zorlu durumu konusundaki uyarıları göz önüne alındığında, finansal piyasaların dikkatini çekti. Haber anında döviz kuru 1 dolar = 0,7634 sterlin seviyesindeydi.

Reuters bu habere katkıda bulundu.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-kibriscik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu